PENUTUPAN GEW & BICARA GEMILANG
Tarikh sebenar : 22 November 2009
Tarikh ditunda : 03 Disember 2009
Jam : 9.00 sehingga 2.00 ptg

Majlis Penutupan GEW diadakan selari dengan hasrat PID menghangatkan kembali fungsi PID di mata masyarakat setempat, ianya juga sempena penutupan GEW 2009. Majlis ini telah ditunda tarikhnya kerana musim banjir yang melanda.Align Right
Persiapan majlis di waktu banjir melanda Kuala Besut, walau apapun majlis tetap diteruskan. Pihak PID Kuala Besut mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua tetamu yang hadir iaitu AJK PID, JKKK bagi DUN Kuala Besut dan AJK WANITA, PEMUDA, PUTERI UMNO DUN dan ahli-ahli PID, tidak lupa juga jutaan terima kasih kepada pihak JASA di atas segala sumbangan. Pada sukarelawan yang bertungkus lumus membantu pihak PID diucapkan terima yang tidak terhingga.

Labels: edit post
0 Responses

Post a Comment

 • Objektif

  ~ memperkasakan masyarakat untuk melakukan aktiviti yang
  memberi ipak positif kepada sosial, ekonomi dan alam sekitar
  ~ membantu masyarakat memahami konsep keusahawanan
  ~ platform untuk berkongsi pengalaman dan pengetahuan
  berkaitan keusahawanan sosial
  ~ melahirkan usahawan-usahawan baru termasuk usahawan
  sosial

  Kelab Usahawan Sosial

  Kelab Usahawan Sosial(KUS) atau Social Enterpreneurs Club(SE Club) adalah sebuah kelab di bawah kelolaan sokongan Pusat Internet Desa(PID). Ia adalah sebuah kelab yang menjalankan aktiviti-aktiviti keusahawanan komersial dan sosial.

  Kumpulan Sasaran

  - Pengguna PID yang melebihi umur 16 tahun
  - Usahawan yang sedia ada
  - Sesiapa yang berminat menjadi usahawan komersial dan usahawan sosial
  - Ahli-ahli dari badan-badan sukarelawan
 • MuTiaRa KaTa

  "Kebijaksanaan menangani sesuatu krisis adalah juga sebahagian daripada amalan budi bahasa yang harus difahami oleh ahli perniagaan. Sebaik mana perancangan kita, ada masanya sesuatu yang tidak dirancang akan berlaku. Apabila berlaku sesuatu yang buruk, kita mesti tahu bagaimana mengurangkan kesan negatif yang timbul"

  ViDeo GEW 09'

  Followers